iOS kullanıcıları, iMessage’ın varsayılan olarak, alıcı mesajlarını okuduğunda gönderene bir zaman damgası verdiğini fark edebilir. Bu özellik bazen kullanışlı olabilir, ancak bazı insanlar bunu dikkat dağıtıcı bulabilir. iMessage uygulamasında onayları kapatmanın bir yolunu arıyorsanız doğru yere geldiniz.

Neyse ki, bu işlem nispeten basittir. Bu makalede, tüm kişiler için veya bazıları için Mac, iPad ve iPhone’da onayların nasıl devre dışı bırakılacağını göreceğiz.

iMessage: Onayları nasıl devre dışı bırakabilirim?

iOS ve Mac posta uygulaması iki tür ileti gönderip alabilir:

  • Normal metin mesajları. Standart şebeke operatörünüz tarafından gönderilir ve planınıza göre faturalandırılır. SMS mesajı yeşil bir metin baloncuğu ile temsil edilir ve cihazdan bağımsız olarak herkese gönderilebilir.
  • iMessages. iMessages, veri bağlantınızı veya Wi-Fi’nizi kullanarak gönderdiğiniz anlık mesajlardır. iMessage göndermek için hem gönderenin hem de alıcının bir Mac veya iOS aygıtı kullanması gerekir. İMessage’da, gönderenin mesajı ne zaman yazdığını ve ne zaman okuduğunu görebilirsiniz. Bu mesajlar mavi bir metin baloncuğu içinde görünür.

iMessage’da okundu bilgilerini herkes için nasıl kapatırım?

Mac’ten başlayarak tüm aygıtlarda onayları şu şekilde kapatabilirsiniz:

Mac’teki herkes için iMessage onaylarını kapatma

macOS X’teki yeni Mesajlar uygulaması iMessage protokolüne sahiptir. Okundu bilgilerini etkinleştirmek ve devre dışı bırakmak nispeten basittir ve birkaç kolay adımı izler. Bu ayarları, tıpkı bir iPhone’da yaptığınız gibi, tüm kişiler veya birkaç kişi için de devre dışı bırakabilirsiniz. Aşağıdaki ekran görüntülerinde macOS Sierra’yı kullandık, ancak talimatlar daha yeni sürümler için benzer.

Açıklama: iMessage uygulamasını birden fazla aygıtta (iPhone ve Mac) kullanıyorsanız her aygıtta onayları kapatmanız gerekir.

Mac’te onayları tüm kişiler için kapatmak üzere aşağıdaki adımları izleyin:

  1. Mac’inizde Mesajlar uygulamasını başlatın.
  2. Apple menüsünden Mesajlar’ı seçin.
  3. Tercihler seçeneğini tıklayın.
  4. Tercihler’e girdikten sonra, Hesaplar sekmesine gidin ve sol kenar çubuğundaki iMessage hesabınızı tıklayın.
  5. Seçiliyse, Okundu bilgisi gönder onay kutusunu temizleyin.
  6. Tercihler penceresinden çıkın.

Artık Mac’inizdeki onayları tüm kişiler için etkisizleştirdiniz.

iPhone veya iPad’deki herkes için iMessage onaylarını kapatma

iPhone veya iPad’inizdeki herkes için onayları kapatmak istiyorsanız Ayarlar uygulamasını kullanmanız gerekir. İşte ayrıntılı adımlar:

  1. İPhone veya iPad’inizde Ayarlar uygulamasını açın.
  2. Aşağı kaydırın ve İletiler klasörünü açın.
  3. Özelliği kapatmak için Oynatma Makbuzları Gönder düğmesine dokunun. Düğme devre dışı bırakıldıktan sonra beyaz olmalıdır.

Artık iMessage’larınız için onayları devre dışı bıraktınız.

Tek tek kişiler için iMessage onaylarını kapatma

Mac’teki bireyler için iMessage onaylarını kapatma

macOS Sierra’da her ileti için onayları açıp kapatabilirsiniz.

  1. Mac’inizde Mesajlar uygulamasını başlatın.
  2. Okundu bilgilerini devre dışı bırakmak istediğiniz sohbete gidin ve sohbet penceresinin sağ üst köşesindeki Ayrıntılar seçeneğine tıklayın.
  3. Send Readreceipts (S sonu Okundu Bilgileri) onay kutusunu temizleyin.

Açıklama: Okundu Bilgisi Gönder’in yanındaki onay kutusunun işaretli olup olmadığı, genel onay düzenine bağlıdır (yukarıdaki “Herkes için iMessage onaylarını devre dışı bırakma” bölümüne bakın).

iPhone veya iPad’de ev onayları için iMessage’ı kapatma

iOS 10 ve sonraki sürümleri, tek tek kişiler için mesaj onaylarını devre dışı bırakmanıza ve etkinleştirmenize olanak tanır.

  1. İPhone veya iPad’inizde Mesaj uygulamasını başlatın.
  2. Mesajlar’da bir mesaj dizisi açın (herhangi bir konu bunu yapar) ve arayüzün sağ üst köşesindeki i düğmesine dokunun.
  3. Bkz. Okundu bilgisi gönderme. Belirli bir kişinin okundu bilgilerini devre dışı bırakmak için, düğmenin devre dışı bırakılması gerekir.

Artık iPhone’unuzdaki kişiler için okundu bilgilerini devre dışı bıraktınız.

Okundu bilgilerini devre dışı bıraktıktan sonra METİN mesajları gönderdiğinizde, mesajlarının size ulaştığını bilmek için Teslim edildi durumunu görürler. Veri bağlantınız devre dışı bırakılırsa, her zamanki gibi iletinin yanında Gönderildi durumunu görürler. Ancak, mesajı gerçekten okuyup okumadığınızı bilmenin bir yolu olmayacaktır.

Tek tek sohbetleri devre dışı bırakırken genel oynatma alımı seçeneğini etkinleştirmenin dezavantajları olabileceğini unutmayın. Mobil cihazınıza her yeni kişi eklediğinizde, kişi iPhone kullanıcısıysa okundu bilgisi varsayılan olarak etkinleştirilir.

Bu durumdan kaçınmak için, Ayarlar uygulamasında genel oynatma onayı düğmesini etkinleştirmek en iyisi olabilir. Bu, herkesin bu tür bildirimleri, hatta yeni kişileri almasını önleyecektir. Ardından, seçtiğiniz kişiler için ayarları tek tek yeniden etkinleştirebilirsiniz.

Ek SSS

Aşağıda, iMessage uygulaması onayları hakkında sık sorulan bazı soruların yanıtları bulunmaktadır.

iMessage onaylarını kapattığınızda ne olur?

iMessage uygulamasının varsayılan ayarları, alıcı tarafından okunan her ileti için gönderene bir Okuma onayı gönderir. iMessage okundu bilgilerini kapattığınızda, gönderen kişi mesajını açıp açmadığınızı bilemez. Okundu bilgisi yerine, artık bu iletilerin yanında Teslim edildi olarak işaretlenecektir.

Gönderenin kendi tarafındaki Okundu bilgisini yeniden etkinleştirmesinin bir yolu yoktur.

Birinin okuma makbuzunu devre dışı bırakıp bırakmadığını nasıl anlarım?

Kişinizin bu ayarı devre dışı bıraktığını bildiren bir bildirim veya işaret yoktur. Bunun yerine, iletilerinize nasıl yanıt verdiğini öğrenmeniz gerekir. Sadece sohbet geçmişinizi kontrol edin ve kişinize gönderdiğiniz son cevapsız mesajı bulun. İletinin altında Okundu bilgisini görmüyorsanız ve iletinin altındaki iki onay işareti hala griyse, bu büyük olasılıkla kişinin bu ayarı devre dışı bıraktığı anlamına gelir.

Benzer şekilde, gönderdiğiniz son iletinin durumu Teslim Edildi ise ve bu kişiden önceki metin Okundu olduğunu belirten yeni bir ileti alırsanız, bu, okundu bilgilerini devre dışı bıraktığının başka bir işaretidir.

Birisi neden onaylarını devre dışı bıraksın?

Birisinin iMessage’da veya bu konuyla ilgili başka bir mesajlaşma platformunda onayları kapatmak istemesinin birden fazla nedeni olabilir:

1. Kişileriniz onları kasıtlı olarak görmezden geldiğinizi düşünmez.

Bir mesajı okuduğunuz ancak o anda cevaplamak istemediğiniz olabilir. Alıcı, mesajının yanında Okundu durumunu görmeye devam eder ve bu da onları kasıtlı olarak görmezden geldiğinizi düşünmesine neden olabilir. Alındı onayını gizleyerek, mesajı henüz okumadığınız izlenimini verebilirsiniz.

2. İnsanlar yanıta harcadığınız zaman ve çabayı üstlenebilirler.

Bazen bir mesajı okuduğunuzda, bunun hakkında düşünmeniz, tüm içeriği analiz etmeniz gerekir ve ancak o zaman nihayet yanıt vermeye hazır olursunuz. Birçok metin mesajı, çoğu zaman, çok önemli değildir ve fazla düşünmeyi gerektirmez. Ancak okuma makbuzunu gizleyerek, doğru cevabı oluşturmak için bunca zaman harcadığınızı göstermezsiniz.

3. Zaman damgası olmadan yaşayın

Nereye gidersek gidelim son teslim tarihlerini karşılamaya takıntılıyız. Belki de kendinize bir mola vermek ve birisinin mesajlarınıza cevap vermesinin ne kadar sürdüğünü görmezden gelmek istersiniz. Okuma onayları, bazı insanlar için, özellikle de mesajlarının okunduğunu ancak hızlı bir şekilde cevaplanmadığını görürlerse, endişe kaynağı bile olabilir. Bu bildirimleri devre dışı bırakmak, hayatınızı (ve gönderenin) biraz daha az stresli hale getirebilir.

Alındı onaylarını devre dışı bırakın, gizliliği koruyun

Onayları devre dışı bırakmak, mesajlara hemen yanıt vermek zorunda kalma baskısını ortadan kaldırır ve gizliliğinizin bir kısmını yeniden kazanmanızı sağlar. Öte yandan, bu ayarların çoğu zaman etkinleştirilmesini tercih ederseniz, bunları her zaman geçici olarak devre dışı bırakabilir veya yalnızca belirli kişiler için devre dışı bırakabilirsiniz.

İster iPhone, ister Mac veya iPad kullanıcısı olun, artık mesajlaşma uygulamasında çalma makbuzu ayarlarınız üzerinde tam denetime sahipsiniz. Bunları iMessage’ı kullandığınız her cihaza uygulamayı unutmayın.

iMessage onaylarını herkes için mi yoksa yalnızca belirli kişiler için mi kapatmayı tercih edersini? Düşüncelerinizi aşağıdaki yorumlar bölümünde bize bildirin.

Share.

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker

Refresh Page
Exit mobile version